Fysioterapia

terapiaperhonen-logo

Olemme saaneet tiimiimme päteviä fysioterapeutteja, jotka ovat myös innostuneet tehokkaamista kuntoutustuloksista ja kuntoutuksen kehittämisestä. Erikoistumisien lisäksi fysioterapeutit palvelevat teitä myös muissa fysioterapiaa vaativissa tilanteissa.

Kelan palveluntuottajina vuoden 2019 alusta tarjolla yksilöfysioterapiaa Savonlinnassa ja Mikkelissä sekä niiden lähikunnissa. Aikuisten ryhmäfysioterapiaa Savonlinnassa sekä lasten ja nuorten ryhmäfysioterapiaa Mikkelissä.

 

Neurologinen fysioterapia

Savonlinnassa teitä palvelee melkein 30 vuoden neurologisen kuntoutuksen työkokemuksen omaava fysioterapeutti Juha Veinola, joka edelleen on kiinnostunut kaikesta uudesta. Hän on aloittanut kanssamme moniammatillisen yhteistyön aivovaurioiden ja selkäydinvammojen jälkeisessä kuntoutuksessa.

Mikkelissä teitä palvelee fysioterapeutti Riina Heinonen. Häneltä löytyy laajasti työkokemusta ja hän on kokenut aina kiinnostavimmiksi alueiksi neurologisen kuntoutuksen ja lantionpohjan toiminnan häiriöt.

Molemmat heistä ovat käyneet fysioterapian koulutuksia neurologiseen kuntoutukseen liittyen ja osaamista löytyy myös Vasa Concept -kuntoutusmuodon suhteen, jonka myötä on herännyt uutta oivallusta neurofysiologisen tietämyksen siirtämisestä käytännön harjoituksiin ja sen myötä, miten kehon halvaantuneelle puolelle voi herätellä aktivaatiota.

Lantionpohjan ja äitiysfysioterapia

Riina on erikoistunut lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutukseen sekä äitiysfysioterapiaan.

Lantionpohja on tahdonalaisista lihaksista koostuva lihasrakenne. Lantionpohjan tehtävinä on toimia mm.

  • vatsaontelon lattiana
  • lantionpohjan elinten tukena
  • keskivartalon stabilaattorina
  • osallistua kehon asennon hallintaan
  • vaikuttaa pidätyskykyyn
  • vaikuttaa seksuaaliseen nautintoon

 

Elämän eri vaiheet voivat tuoda tullessaan lantionpohjaa kuormittavia tekijöitä, kuten raskaus ja synnytys, synnytykseen liittyvät traumat, ikä sekä erilaiset vaivat ja sairaudet. Lantionpohjan fysioterapialla voi saada apua erilaisiin ongelmiin.

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöitä, esimerkiksi inkontinenssivaivat (virtsan ja ulosteen karkailu), emättimen laskeumat sekä lantionpohjan kiputilat.

Lantionpohjan fysioterapia sopii iästä riippumatta sekä naisille, lapsille että miehille. Parhaimmat hoitotulokset saavutetaan, kun asiakas hakeutuu tai ohjataan asianmukaiseen hoitoon ajoissa.

Fysioterapiassa käydään läpi lantionpohjan lihaksistoa ja toimintaa sekä harjoitellaan tunnistamaan lantionpohjan lihakset. Tarvittaessa lantionpohjan lihasaktivaatiota voidaan mitata EMG-laitteella, jossa käytetään emätin- tai anaalielektrodia. Laitteella saadaan apua myös mm. lantionpohjan lihasten jännityksen ja rentouden eron tunnistamiseen, lantionpohjan kiputiloihin sekä rakon toimintahäiriöihin. Kotiharjoitteet räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan mukaan. Hoitoon voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Lantionpohjan fysioterapian ensikäynti

Ensimmäisellä käyntikerralla (90min) kartoitetaan asiakkaan tilannetta kokonaisuutena elämäntavat huomioiden. Käydään läpi lantionpohjan lihasten rakennetta, toimintaa sekä lihasten aktivaatiota. Halutessaan asiakkaalta voidaan mitata lantionpohjan lihasten aktivaatiota EMG-biopalautelaitteella, jossa emättimeen tai peräaukkoon asetettu elektrodi mittaa lihasaktivaatiota. Asiakas saa kotiharjoitteet kirjallisena kotiin mukaan, ja harjoitteet räätälöidään jokaiselle yksilöllisesti. Kontrollikäynnit määräytyvät tarpeen mukaan. Riina ohjaa myös vatsalihaserkaumaan kuntouttamiseen hyödyllisiä harjoitteita. EMG-mittausta tai kotiharjoittelulaitetta varten lunastat emätinelektrodin hintaan 18,90 €. Elektrodi ei ole kertakäyttöinen, vaan huolellisen puhdistuksen jälkeen käytettävissä lukuisia kertoja. Elektrodi on henkilökohtainen.

Riina ottaa vastaa Mikkelissä arkisin ja noin kerran kuukaudessa Savonlinnassa. Ristiinassa tapaamiset yhteistyökumppanimme tiloissa Hoitohuone Kosketuksessa eli Auli Pietarisen tiloissa.

Kotiharjoittelun tukemiseksi tai synnytyskipujen lievittämiseksi voit vuokrata meiltä sähköhoitolaitteen.

NuTek Levator Mini soveltuu lantionpohjan harjoitteluun sekä inkontinenssin ja kiputilojen hoitoon.

Elle Tens on lääkkeetön kivunlievitykeino raskaana oleville ja synnyttäville naisille. TENS hermostimulaatio auttaa kehoa vapauttamaan kehossa endorfiineja, jotka lievittävät kipua.

 

Laitteiden vuokraushinnat sisältäen alvin 30€/viikko tai 65€/kuukausi.

Tarvittaessa saat meiltä ostettuasi mukaan laite-elektrodit 18,90€/kpl

laitevuokrauskuva

Fysioterapeuttiemme puoleen saat kääntyä myös muulloin, kun tarvitset fysioterapiaa.

Fysioterapian maksusitoumukseksi käy KELA:n, sairaanhoitopiirien ja Mikkelissä PALSEn sekä vakuutusyhtiöiden maksusitoumukset. Meillä on myös Kelan suorakorvaussopimus.

Hieronta

Kuulimme huhuja Riinan napakasta hierontaotteesta ja meiltä pyydettiin hierontapalvelua myös Mikkeliin. Joten nyt hierontaa on saatavilla Mikkelissä.

Jusa2.0

Fysioterapeutti SAVONLINNA

 

Neurologinen fysioterapia

Juha Veinola

Puh. 050 501 7316

juha.veinola@terapiaperhonen.com

Kuva-Riinasta-825x1024

Fysioterapeutti MIKKELI

Neurologinen fysioterapia

Lantionpohjan toimintahäiriöt sekä äitiysfysioterapia

Riina Heinonen

Puh: 050 410 2112

riina.heinonen@terapiaperhonen.com

FYSIOTERAPIAN HINNASTO

Fysioterapia 30 min 38,00€

Fysioterapia 45 min 50,40€

Fysioterapia 60 min 63,00€

Fysioterapia 90 min 80,64€

HIERONNAN HINNASTO

Hieronta 30min 30€

Hieronta 45min 38€

Hieronta 60min 45€

Hieronta 90min 65€