Seksuaaliterapia

terapiaperhonen-logo
love

Seksuaaliterapiassa käsitellään seksuaalisuuden ja seksielämän erilaisia häiriöitä tai ongelmatilanteita. Terapia on seksuaaliongelmien kohtaamista ja hoitamista keskustelun avulla, yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. Terapiassa pyritään auttamaan esimerkiksi seksuaalisissa itsetuntokysymyksissä, seksuaali-identiteettikysymyksissä, seksiin liittyvien pelkojen ja traumaattisten seksuaaliongelmien selvittämisessä (seksuaalinen väkivalta, traumat, hyväksikäyttö) ja pakonomaisessa seksuaalikäyttäytymisen hoidossa.

Terapiassa luodaan yhteyttä asiakkaan omaan seksuaaliseen minäkuvaan, vahvistetaan voimavaroja, luodaan terveitä rajoja ja resursseja sekä pyritään luomaan arkipäivään konkreettisia selviytymiskeinoja. Terapian tavoitteena on auttaa asiakasta tulemaan tasapainoiseksi ja eheäksi.

Seksuaaliterapiassa voidaan myös käsitellä parisuhteen haasteita pariterapian muodossa. Terapiassa usein käsitellään vuorovaikutus- ja toimintamalleja, jotka ovat haitallisia parisuhteen hyvinvoinnille. Myös tunnetaitoja ja kuuntelua terapiassa harjoitellaan. Terapiassa ei etsitä syyllistä ongelmiin, ainoastaan ratkaisuja.

Seksuaaliterapiassa voi käydä yksittäisiä kertoja, mutta yleensä terapiajaksot ovat kestoltaan 5 kerrasta jopa useisiin kuukausiin.

KOULUTUKSIA

Seksuaaliterapeuttimme on käytettävissä erilaisia luentoja ja koulutuksia varten. Koulutukset ja luennot suunnitellaan aina yksilöllisesti tilaajan mukaan.  Aiheita voivat olla esimerkiksi:

 • Neurologisten vammojen/sairauksien vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Ikääntymisen vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Lapsen seksuaalisen kehityksen huomioiminen
 • Kivun merkitys seksuaalisuuteen
 • Alustukset työyhteisöille seksuaalisuuden puheeksi ottamisesta ja seksuaalisuuden huomioinnista (päiväkodit, palvelutalot, vanhainkodit)
huntu
Lupa-puhua-vesileimalla

TUOTTEET

Kuvakorttipakka seksuaalisuuden puheeksi oton tueksi:

 • 39 kortin korttipakka – 44€
 • sisältää 13 erilaista seksuaalisuuteen liittyvää taiteellista kuvaa, joiden avulla voi helpottaa seksuaalisuuden puheeksi ottoa ja siitä keskustelua. Kortit on kehystetty kolmella eri värillä kuvaamaan negatiivisia ja positiivisia tunteita, sekä toiveita.

Minullakin on oikeus – juliste

 • A3 koossa 10e
 • A2 koossa 15e (Mikäli haluat toimitettavan rullalla, erityislähetyskulut tulee tilaajalle)

Lupa puhua – juliste

 • A3 koossa 10e
 • A2 koossa 15e (Mikäli haluat toimitettavan rullalla, erityislähetyskulut tulee tilaajalle)

Henna Kekkonen

Toimintaterapeutti AMK

Seksuaaliterapeutti

Auktorisoitu Seksuaalineuvoja SSS

Puh: 050 344 7864

henna.kekkonen@terapiaperhonen.com

Henna1.0

Hinnat

60 min yksilöterapia 65€

90 min yksilöterapia 95€

60 min pariterapia 75€

90 min pariterapia 105€

Puhelinneuvonta: alle 30 min - 30€  / 30 - 60 min - 45€

Laitoksissa käynnit mahdollisia, käyntilisä neuvotellaan yhdessä.